A1 Car Lease in Twente: nieuwe leasemaatschappij voor Oost-Nederland

‘Onderscheid maken door meer betrokkenheid bij leaserijders’

● Leasemaatschappij voor personen- en bedrijfswagens, gericht op volume-segment
● Korte lijnen en premium dienstverlening zijn onderscheidende kernwaarden
● Events moeten zorgen voor meer verbinding met klanten

Enter, 30 maart 2023 - Twentse ondernemers Marco Klaas, Rick Terlouw en Joost Schenk hebben onlangs A1 Car Lease opgericht. De nieuwe leasemaatschappij richt zich voornamelijk op het A-, B- en C-segment van personenwagens en bedrijfswagens en wil premium service bieden voor een laagdrempelig leasetarief. ‘Iedereen in de leasemarkt biedt wel ongeveer hetzelfde, maar hoe je dat doet maakt al het verschil,’ aldus Joost Schenk, directeur van A1 Car Lease.

Laagdrempelig en toch premium
Op 1 januari van dit jaar hebben de ondernemers achter Klaas & Terlouw samen met hun compagnon Joost Schenk een vernieuwende leasemaatschappij opgericht. A1 Car Lease richt zich hoofdzakelijk op personenwagens in het A-, B- en C-segment alsook op bedrijfswagens. Het ondernemende drietal kende elkaar al langer en besloten hun behoefte aan betere service op de leasemarkt om te zetten in een leasemaatschappij waar de klant centraal staat. A1 Car Lease opereert onafhankelijk vanuit hetzelfde pand als Land Rover- en Jaguar-specialist Klaas & Terlouw. De expertise van Joost Schenk in de leasebranche, in combinatie met de ervaring van Marco Klaas en Rick Terlouw op premium automotive gebied, moet zorgen voor een unieke klantbeleving. En toch is laagdrempeligheid de overtuigende factor. Waar veel leaserijders nu voor een bandenwissel de ene kant uit moeten rijden en voor een kleine schade de andere kant op, is bij A1 Car Lease alles onder één dak te vinden.

Dichtbij voor iedereen
Het idee voor een alles-ontzorgende leasemaatschappij met een laagdrempelig karakter ontstond vlak na de oprichting van Klaas & Terlouw in 2021. De klanten van het autobedrijf aan de Vonderweg in Enter hebben doorgaans nog een auto of zelfs een compleet wagenpark naast de Land Rover of Jaguar die ze er brengen voor onderhoud. Om deze klanten extra service te bieden werd steeds vaker gedacht buiten het Engelse merkenportfolio. Dankzij een fullservice werkplaats en compleet aftersalesorgaan was het een kwestie van tijd voor A1 Car Lease werd opgericht. De naam is volgens de initiatiefnemers bewust gekozen om klanten meteen duidelijk te maken waar de leasemaatschappij gevestigd is en wat ze doen. ‘Wanneer er iemand uit bijvoorbeeld Bussum belt, grap ik dat we dichtbij zitten. “We zitten aan dezelfde straat”, vertel ik ze dan. Dat levert meestal wel de gunning op om naar Enter toe te komen.’ vertelt Marco Klaas. Wie belt hoeft in elk geval niet te rekenen op bandjes, afdelingen of wachttijden. Om het persoonlijke gevoel te versterken is er altijd direct een receptionist achter de lijn aanwezig.


Kwaliteit boven kwantiteit
‘We willen bewust niet de snelst groeiende leasemaatschappij zijn. Veel beginnende maatschappijen beloven dat ze in het eerste jaar zo’n 500 auto’s gaan afzetten. Wij verwachten er zo’n 80 te doen in ons eerste jaar, puur omdat we de beste kwaliteit willen leveren. Kwaliteit heeft tijd nodig.’ aldus Marco Klaas. ‘We zijn er voor de normale berijder die behoefte heeft aan totale ontzorging. A1 Car Lease biedt premium service en korte lijnen, voor particulieren, ondernemers en bedrijven,’ vult Joost Schenk aan. Door een uitgebreid netwerk van inkooppartners kan A1 Car Lease goed voldoen aan de individuele wensen die klanten hebben op gebied van een bepaald merk, model of uitrusting. Daardoor is ook de levertijd van auto’s flink korter, beloven de drie ondernemers. Om leaserijders en klanten vervolgens te binden, is de leasemaatschappij van plan om speciale evenementen te organiseren, zoals bijvoorbeeld een rally of driving experience. ‘We zoeken de verbinding met de klant op door deze meer te betrekken bij de bedrijfsvoering maar ook door events waarop we elkaar beter leren kennen.’ concludeert Marco Klaas. Geïnteresseerden hoeven niet te wachten - de leasemaatschappij neemt per direct bestellingen aan en is per telefoon, mail en whatsapp bereikbaar voor advies en begeleiding.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in locaties, tarieven, dienstverlening, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

CONTACT

 

Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata