Groene kaart

Groene Kaart voor Leaseauto's in Twente bij A1 Car Lease


Wat is de Groene Kaart?

De groene kaart is een internationaal erkend verzekeringsbewijs. In het buitenland is het verplicht om uw groene kaart in uw voertuig te hebben. De groene kaart wordt binnen 10 werkdagen na ontvangst van de auto naar uw adres toegestuurd. Bent u uw groene kaart verloren of heeft u er een nodig voor uw caravan? Vraag eenvoudig en gratis een nieuwe groene kaart aan via ons online formulier en uw groene kaart wordt naar het opgegeven adres verstuurd.


Goed Verzekerd op Reis

Binnen Europa:
Voordat u op reis gaat, controleert u of uw bestemming binnen het dekkingsgebied van uw verzekering valt. Het dekkingsgebied verschilt per verzekeraar. Landen die zijn doorgestreept of niet staan vermeld, vallen buiten uw dekkingsgebied. In sommige gevallen kunt u bij de grens een tijdelijke verzekering afsluiten. Ook is het mogelijk om van tevoren een tijdelijke autoverzekering af te sluiten. De kosten zijn afhankelijk van uw bestemming en de verzekeringstermijn.

Buiten Europa:
Buiten Europa bent u verplicht uw groene kaart op papier (geen pas of digitale versie) aan te tonen. Zonder groene kaart kunt u hoogstwaarschijnlijk de grens niet over, en als dit wel lukt, riskeert u een fikse boete.

Met Caravan of Aanhanger:
Voor caravans en aanhangwagens zwaarder dan 750 kilo bent u in de volgende landen verplicht een aparte groene kaart te kunnen tonen:

  • Duitsland
  • Polen
  • Portugal
  • Kroatië
  • Spanje
Hoe Kunt u een Nieuwe Groene Kaart Aanvragen?
Bent u uw groene kaart verloren of heeft u een extra exemplaar nodig? Vraag eenvoudig en gratis een nieuwe groene kaart aan via ons online formulier. Uw groene kaart wordt vervolgens naar het opgegeven adres verstuurd.
Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata