Groene kaart

De groene kaart is een internationaal erkend verzekeringsbewijs. In het buitenland is het verplicht uw groene kaart in uw voertuig te hebben. De groene kaart wordt binnen 10 werkdagen na ontvangst van de auto naar uw adres toegestuurd. Bent u uw groene kaart verloren of heeft u er één nodig voor uw caravan? Vraag eenvoudig en gratis een nieuwe groene kaart aan via ons online formulier en uw groene kaart wordt naar het opgegeven adres verstuurd.

Goed verzekerd op reis

Binnen Europa
Voordat u op reis gaat controleert u of uw bestemming in het dekkingsgebied van uw verzekering valt. Het dekkingsgebied verschilt namelijk per verzekeraar. Landen die zijn doorgestreept of niet staan vermeld vallen buiten uw dekkingsgebied. In enkele gevallen kunt u bij de grens een tijdelijke verzekering afsluiten. Ook is het mogelijk van tevoren een tijdelijke autoverzekering af te sluiten. De kosten zijn afhankelijk van het uw bestemming en de verzekeringstermijn.

Buiten Europa
Buiten Europa bent u verplicht uw groene kaart op papier (géén pas of digitale versie!) aan te kunnen tonen. Zonder groene kaart is komt u hoogstwaarschijnlijk de grens niet over, en mocht dit alsnog lukken, riskeert u een fixe boete.

Met caravan/aanhanger
Voor caravans en aanhangwagens zwaarder dan 750 kilo bent u in de volgende landen verplicht een aparte groene kaart aan te kunnen tonen:

  • Duitsland
  • Polen
  • Portugal
  • Kroatië
  • Spanje
Copyright   © Alle rechten voorbehouden | Realisatie Solera Autodata